Beers & Books

Beers & Books

Disznófejű Czukros bácsi

2017. június 12. - Dr. Mabuse

img_2469.JPG

Itt van Pazinczár Peti és a Mad Scientist viszonylag új söre a Sugar Daddy. Mielőtt rátérnénk a lényegre, szót kell ejteni a kivitelezésről is. Sajnos többet kell róla beszélni, mint magáról a sörről. A címkéről nem szeretnék sokat értekezni, szerintem taszító, de lehet, hogy másoknak bejön. Amint a képen is látható, az üveg nyaka kapott egy viasz borítást. Nos, ezzel van a legtöbb gond. Bár ránézésre elegáns, remek dizájn, valószínűleg inkább múzeumokba kéne kirakni, mint bármilyen boltba, mert hozzá nyúlni veszélyes! Persze, ott sem lenne biztonságban, hisz nálam pár hónap tárolás után a viasz nagy része körszerűen levált, ezzel nem kevés takarítani valót okozva. És most itt rá is térhetünk a lényegre. Ha magát a sört felbontjuk, készüljünk a következőkre: seprű vagy partvis, lapát és egy porszívó. Nálam ez a kombináció működött, nem kis bosszúságot okozva. Így, utólag azt tanácsolom, hogy egy mosogató tálca felett nyissuk ki vagy szabadtéren. De még így sem úszhatjuk meg a sörbe kerülő apró viasz darabokat. Miután kihalászgattuk őket, megkezdhetjük a kortyolást.

A habzása”kólás”. Ez nem feltétlenül baj, csak furcsa. Hirtelen felhabzik, majd pillanatok alatt tűnik el a hab, mintha 100 fokos serpenyőbe dobnánk egy jégkockát. Sötét, fekete cseresznye színe van. Az íze édeskés, kissé kávés, karamelles, megdobva jó kis aroma komlóval. Ez mindenképpen pozitív, hisz egy barna desszert sörről nem feltétlenül a komló jut eszünkbe. Sajnos ár/érték arányban nincs rendben, viszont a szavatossági ideje 10 év! Azért ez, bocs... (kár, hogy a viaszra nem vonatkozik). Aki ezt a dizájnt megálmodta, annak viszont még van hova fejlődnie viasz ügyben. Ennyi voltam mára, tisztelettel.

img_2467.JPG

img_2468.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://beersandbookskft.blog.hu/api/trackback/id/tr7712587697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása