Beers & Books

Beers & Books

Zip's

2018. február 28. - Dr. Mabuse

img_4274.JPG

A Zip's tudtommal Magyarország, sőt Európa egyik legfejlettebb sörfőző berendezésével rendelkezik. Ehhez képest nekem kicsit furcsa, hogy palackozott söreik szavatossági ideje nem mutat túl a a fél éven. Reméljük javítanak még ezen, kivárjuk. Hozzám két sörük jutott el, mind kettővel kapásból jó barátságot kötöttem. Hál' Istennek a címke dizájn már megújult, de a honlapon még a régi látható. Nem baj, de frissíteni kéne, mert ez az új jobb, dinamikusabb.

Lager vagy pils (egy istálló), mindig kíváncsivá tesz, ha magyar sörről van szó. Általában csalódás ér, pár üdítő kivételt leszámítva, a Miskolci Mosaic is ilyen. Jó, hát nekem már a Dreher Mozaik is bejött, akár mily renitensnek tűnjön is az álláspontom. Lassan érdemes lenne önvizsgálatot tartanom vagy elmenni egy analitikushoz, hogy végre megtegyem a feltáró önvallomást: mosaic komlóval le lehet venni a lábamról. Ezt az írást még azelőtt fogalmaztam, hogy a Rothbeer közzé tette volna nyertes komlóját, erre mit látok? Érdekes, izgalmas sörnek tartom a Miskolci Mosaicot, illata és domináns komló íze miatt, illetve azért, mert elsőre olyan játékosan be tud csapni, mintha felső erjesztésű lenne. Egy nem túl karakteres pilzeni alapon citrusos, virágos, zöld növényes aromák jönnek, mérsékelten keserű lezárással. Közepesen testes, erősen szénsavas, rendkívül frissítő hatású sör. Részemről nagyon rendben van.

Ha mangós sör, akkor rendszerint a desszert íz világ ugrik be, de itt szó sincs erről. A Mango pale ale már illatában is izgalmas. Jön a mangó és az aroma komló, kortyban is. Befigyel egy füves, enyhén borsos ízvilág, a végén némi komló érzettel megtámogatva. Komplex, jól kitalált sör, közepes testtel és szénsavassággal. Tolnám bármikor.

Engem meggyőztek, plusz még azt is elárulhatom, hogy egy figyelmes, dinamikus cég, mindenkinek csak ajánlani tudom.

A bejegyzés trackback címe:

https://beersandbookskft.blog.hu/api/trackback/id/tr9413690990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna Pogány 2018.03.03. 18:32:48

Szia Gyuri! Kiváncsivá tettél! Nemsokára kóstolóra megyek az üzletedbe, mindkét ízvilág érdekel.
süti beállítások módosítása