Beers & Books

Beers & Books

"ELŐRE KURVÁK, GENGSZTEREK" - ESCOBEER

2017. november 14. - Dr. Mabuse

escobeer.jpg

Pablo Escobar – ahogy azt már a Serteperte is megírta – egy kedves unszimpatikus fiatalemberként kezdte a pályáját, majd nagyban játszó drog báróvá vált, aztán lőttek neki. Az Escobeer címkéjén látható "úriembert" ránézésre még egy utcai cipőpucolással sem bízná meg szívesen az ember, nemhogy a házába behívja. A gengszterek élete amúgy is unalmas, fantáziátlan és végtelenül magányos. A halszálkás zakós, borsalino kalapos, gojzer varrott cipős jóképű sármőrök már csak a filmeken léteznek. F. F. Coppola, de már előtte is néhány bátrabb olasz realista, lehúzta a "keresztvizet" erről a túlmisztifikált, sokszor átromantizált társaságról. Nem akarnék itt nagyon moralizálni, de az igazán nagy dolgok véghez viteléhez alázat kell és önfegyelem. A sör - hisz mégiscsak erről van szó - nagyon népszerűvé vált, az egész világon. Mindig ki kell találni valami újat, valami meglepőt, hogy menjenek a termékek. A Bohemia Regent tudtommal ez idáig még nem állt be a közhelyes IPA sorba és ezzel a sörükkel sem tudták megugrani az alsó közepes szintet. Viszont állati jól fogy és nem azért, mert olyan jó lenne, hanem, mert a hülyeséget mindig a legkönnyebb eladni. A terrorizmus ma még tabu téma, de ki tudja… Hátha lesz pár év múlva Osama Bin Laden, Gavrilo Princip, Iszlám Állam és kis hazánkban Matuska Szilveszter sör is. Van már mindenféle jópofa diktátorról elnevezett sör is (a címkéken azokkal a szép fejükkel) és ha karácsonykor a fa alá teszünk egy ízléses Hitlert, akkor érezzük csak igazán, hogy végre helyre billent a rég áhított családi béke. Escobar vagy Escobeer, egy hülyeség. Összeül az agytröszt és aszongya: Mit tegyünk, ha már jó sört nem tudunk vagy nem akarunk csinálni? Dobjunk be egy többszörös gyilkost, az majd levadássza a vevőket. És lőn világosság.

Nem nagy szám, amúgy, IPA-nak meg kifejezetten snassz. A habzása átlagos, a színe aranysárga, az illata viszont nulla! Trópusi gyümölcsös, banános, kiwis íz. Közepesen keserű, nem túl testes sör. Gyenge muzsika, akár a névadója. A jellemtelenség szimbóluma.

23032753_324186847987178_5929341063643196922_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beersandbookskft.blog.hu/api/trackback/id/tr9913264367

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alko hol? 2017.11.21. 16:33:03

Mit üzen a web? Heti alkoholos hírek, költemények:  Aki keres, talál. A Heti sajtó témáit se a legyek hordják össze, de még csak nem is a robotok, szóval legalább annyira becsüljétek meg, mint mi az ingyenpiát. Hétszentség'17/46 2017. 11. 13. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása