Beers & Books

Beers & Books

A Hedon főzde remekei

2016. augusztus 07. - Dr. Mabuse

- Balatonvilágosi 
A kitöltésnél már rögtön megvan a "sörélmény". Mire gondolok, kérdezhetitek, joggal. Egy, kb. 45 fokos szögben kitöltve, a korsóban szépen felhabzik (ezt lehet irányítani). A habját tartja, nem esik össze pár másodperc alatt, de nem is habzik túl. Ízlelésnél elsőként egy édesebb láger íz ugrik be, ám ahogy lefolyik a garaton, az utóíz egy kifinomult pilsre utal. A színe szép aranysárga, ahogy az egy jó sörnél elvárható.
Testes, igazi ivós sör, ahogy mondani szokás, 5% alkoholtartalommal. Ha szeretném a Balatont és a strandokat és semmi mást nem lehetne ott kapni, nagyon elégedett lennék. Itt jegyezzük meg (és ez bármire igaz), közép kategóriában felső szintet alkotni nagyon nehéz és hálátlan feladat. A címke és a kupak egyedi, esztétikus. Ötletessége a minimalizmusában rejlik. Szerény véleményem szerint kiváló munka. A felirat erre a kisüzemre jellemzően kellemesen vicces, szerencsére nem az a jópofáskodó magyar vonal, amitől annyira le vagyunk már fáradva. (Ez minden Hedon sörre igaz. A dizájn nagyon ki van találva). Összességében az egyik legjobb magyar sör.

- Helmut
Na kérem, itt vannak a búzasörök, ugye, vegyes érzelmekkel. Akkor most, miután tele velük a padlás, előáll a Hedon a Helmuttal. Az a minimum, hogy gyanakvással fogadjuk, de, mivel a címke már jót sejtet, legalább oldott hangulatban ciccentjük fel. Aztán jön a húbazmegezjó. Nem mondom, hogy nem ittam jobbat, mert bőven, de ha ez lenne A búzasör, azt mondom OK, megvettek lábon. Szűretlen, bajor típus, nem kell bele citrom(!) (felejtsük már el, ha kérhetném), önmagában is kellemes fanyar utóíze van. Az alkoholtartalma 5.1%.Volt még egy magyar búza, ami ízlett, őőőő, melyik is..., most nem jut eszembe. Vagy nem volt?

- Vertigo
Lager típusú félbarna sör, árulja el a minimalistán művészi címke. Aztán kitér a virágos illatú Amarillo komlóra, a karamellás tónusra... Ez mind igaz. Nálam ez a sör testességével, telt komlós aromájával a jó értelemben kiverte a biztosítékot. Kurva finom. Az alkoholtartalma 5.5%, semmi vadulás. Emlékezetes íz, a dizájnról nem is beszélve, mi kell ennél több? Nagy kedvencem lett.

- Credo
"ez nem egy IPA" árulja el a René Magritte áthallású címke, bár a ratebeer.com-on úgy szerepel. Aztán, a palackot megfordítva, a hátsó címkén a következő felirat olvasható: ...Ez az IPA pedig nem egy IPA, hiszen csak egyfajta malátából, egyfajta komlóval készült (Single malt hop IPA)." Jó, jó, de a magyar kettős tagadású gondolkodás, most erősen felütötte a fejét vagy mi van?! Nagyon finom sör, kellemesen erős komlózással, 0.33 literes kiszerelésben, 5.8% alkoholtartalommal. Magyar vonalon nekem nagyon bejön.

- Charlie Firpo
A címkén Bud Spencer, amint éppen üt (mégis mit csinálna?) kezében egy üveg sörrel! A kép dinamikát és erőt áraszt, mégis a Hedon legrosszabb címkéje, szerintem. Ettől azonban még piacképes vagy talán pont ezért, nem kell az olyan finnyás köcsögökre hallgatni, mint amilyen én vagyok. A 0.66 literes duci palack már önmagában is figyelemfelkeltő, hát még ha elolvassuk azt is a hátsó címkén, hogy egy rozsos APA-val kell megküzdenünk. A citrusos ízvilág, amit írnak igaz, de (talán az én hibám) sokkal többet vártam ettől a sörtől. Azért a ratebeer.com-on nagyon jól áll, aminek őszintén örülök, mert nagyon szimpatizálok ezzel a főzdével. Az üveget a gyártók verekedéshez és hamiskártyázáshoz (sic!) nem ajánlják. Az alkoholtartalma 5.1%.

- Madame Porter (Édes kis barna)
Nos, ha a pipa nem egy pipa, hanem csak annak a képe (René Magritte), az IPA nem egy IPA, akkor ez a porter viszont nem az az igazi erős porter a maga 5% alkoholtartalmával. Mondjuk, én pont leszarom, mint ahogy az örök porter - stout vitát is. Teljesen mindegy, hogy egy jó nőt egy franciaágyon vagy egy kis kanapén csinálok meg, a lényeg az élvezet, amit nekem ez a sör bőven nyújt. Kifejezetten ajánlom (ha van hozzá érkezésetek), hogy elfogyasztása után kb. 1 óráig semmit ne egyetek vagy igyatok. Emlékezetes, pörkölt malátás, kávés ízvilág. Árban is jobb, mint a kávéval ízesített sörkoktélok. Nagy kedvenc.

A bejegyzés trackback címe:

https://beersandbookskft.blog.hu/api/trackback/id/tr719168030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása