Beers & Books

Beers & Books

KONYHA, SÖR, FŐZÉS

2016. december 04. - Dr. Mabuse

mucha_1.jpg

Annyi mindent főzünk otthon, amit aztán jó ízűen vagy kevésbé jó ízűen elfogyasztunk, miért épp sört ne főzhetnénk? Ehhez ad útmutatót Mucha Attila: Így főzök sört a konyhában című impozáns könyve. Az előszót Kovács Gábor (Maláta) sörantropológus követte el, a fotókat pedig Zirig Árpád készítette. Nem kell megijedni, Mucha Attila könyve nem egy száraz tankönyv, épp ellenkezőleg. Egy közérthető (talán még valamennyire szórakoztató is), gyönyörű fotókkal ellátott képeskönyv. Természetesen mindent megkapunk ettől a kiadványtól, ami a házi sörfőzéshez kell, de ennél még valamivel többet is. Egy oldal közli velünk a házi sörfőzés magyarországi jogszabályait. Nem árt tisztában lenni vele. Külön olvashatunk (szemléltetve) az alapanyagokról, magát a főzési folyamatot pedig 25 pontba szedve sajátíthatjuk el. Kapunk még hasznos tippeket a főzéshez, valamint 3 sörreceptet, úgy, mint: British Golden ale, Indian pale ale (IPA) és Brown porter. De nem csak sör-, hanem sörkorcsolya recepteket is olvashatunk, nem is keveset. És, ha még ez sem lenne elég a könyv utolsó lapjain (természetesen kissé bugyuta) sörjátékok leírásait olvashatjuk, amik, talán említeni sem kell, az ivással vannak szoros összeköttetésben. Mondhatni stílszerűen, erre megy ki a játék. Végül a söralátétekről esik pár szó, nem figyelmen kívül hagyva a fedeles korsók eredetét sem, de hogy itt mi az összefüggés, azt mindenki derítse ki saját maga. Igényes, szép és hasznos kiadvány, garantáltan nem marad senkinek hiányérzete, az árát pedig bőven megéri.

December 8-án Kovács Gábor Maláta Árpa Jankó beszélget Mucha Attilával a Beers & Books-ban este 6 órától sörről, sörfőzésről, sörfajtákról és minden másról, ami csak eszükbe jut. Minden érdeklődőt szeretettel és sok sörrel várunk.

mucha_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beersandbookskft.blog.hu/api/trackback/id/tr6612023423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása