Beers & Books

Beers & Books

Kraft 2.2

2017. szeptember 25. - Dr. Mabuse

20170909_181022.jpg

A hónap elején idén már másodjára rendezték meg a Kraft Sör Fesztivált, ami sorrendben a harmadik. A tavaszira nem jutottam el, amit utólag nagyon bántam, a mostani viszont bebizonyította, hogy nem csúsztam le semmiről. A Főzdefesztnek úgy néz ki már annyi, felváltja a Kraft, ami nem feltétlenül baj. Változik minden, méghozzá elég gyorsan és úgy néz ki, ez a sörökre is vonatkozik. Maga, a környezet nem sokat változott, a kiírás viszont mindenütt egységes táblákon volt olvasható. A Hedon eltűnt, mint (ott) megtudtam, felvásárolta a Clearwater. A HopTop standja hozott egy kis felüdülést, ahol párnázott műanyag sörös hordókból csináltak ötletes "bárszékeket", mellérakva egy-két asztalkát. Közvetlenül mellettük kialakítottak egy gyerek sarkot is, ami egyértelművé tette, hogy családi programmá is lehet alakítani a "kulturált" bebaszást. Volt street food, meg alkoholmenetes stand is, ami megint csak ráerősít az imént leírtakra. Van egy olyan érzésem, mintha a Kraft még nem döntötte volna el, hogy mit akar. Nyilván kialakulóban van, még az is lehet, hogy idővel beljebb húzódik a városba, bár akkor elveszíti ezt a bájosan szar ipari jellegét. Merthogy a környezet lehangoló - és ez még az alkoholfok emelkedésével sem szépül, sőt - a toitoi vécék pedig valahogy még lehangolóbbá teszik az összképet. Volt zene (méghozzá igényes), ami jó és még egy óriási dobás, ami nemcsak gesztus értékű. Ingyenes (mikro)busz járat vitt a Blaha Lujza térről a fesztiválra és vissza félóránként. Én is ezt vettem igénybe, kényelmes volt és gyors. Ezért külön köszönet. A magam részéről jó vadász módjára először körbe jártam a terepet, majd a Horizont sátránál horgonyoztam le, ahol a New England IPA-juk második részét(?) kóstoltam, ami olyan durván keserű sör, hogy beközelít egy Algopyrin szopogatáshoz. Nekem nagyon bejött, de ez, ahogy mondani szokás, megosztó sör lesz, már, ha befut egyáltalán bármi karriert is. Aztán átdszesszeltem szembe, Szamiékhoz, ahol kaptam egy Habibit, majd rácuppantam a Tropical Swingerre, de egyik sem hozott számomra áttörést.20170909_173134.jpg

Töretlen karrieremet a Mad Sientistnél folytattam, itt bepótoltam mindent, ami eddig "hiányzott" és ma már véletlenül sem. Pályafutásomat egy Twist and Cherry-vel kezdtem, ami egy belga meggyes sör zellerrel és tejkaramellával. A többi is felejtős. Miután itt végeztem, átittam magam a Rothbeer sátrához, ahol végre letolhattam egy Welcome Drink-et. A MONYO stand következett, ahol kötelező jelleggel jött egy Dead Rabbit, majd egy Mahna Mahna, amitől én már palackozott változatban is dobtam egy hátast, de most Pein Ádámtól megtudtam, hogy finomítanak a recepten és még jobb lesz. Várjuk. Mostanában nagyon feltörtek (itthon) a gose, savanyított sörök. Volt pár a "Tagvárományosok" sátránál, kihagytam. Ittam viszont egy DimboLab Capital Lagert, ami egy IPA lager (irgalom anyja ne hagyj el!) és többé egy forintot nem adnék érte. Toltam itt aztán egy Reketye Peach ale-t is, ami szerintem nem nagy szám és sajnálom, hogy a Gólem Repetát nem kóstoltam meg, mert eddig csak palackosat ittam, de az ott van. Reczer Gábor egy sörrel jött ki (tudtommal): T30 - coffee milk stout. Megígértem neki, hogy megmondom az őszinte véleményem, így is lett. Nem győztem eléggé dicsérni. Eztán letámadtam a Balkezes sátrát, mert egy Hopster-t és egy Grey Joy-t ugyebár mindenkinek illik megkóstolnia csapolva is.

20170909_181206.jpg

Hogy mi lesz a Krafttal, nem tudom, de gyanítom, hogy ennek így nincs jövője. Hiába ez egységes kiírás, a hájpolás, a street food, valamiért szerintem nem működik, vagy nem működik jól. Én, személy szerint annak drukkolok, hogy ne legyen igazam, mert szeretem, csak valahogy realistaként tekintek a jövőbe.

20170909_181322.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beersandbookskft.blog.hu/api/trackback/id/tr3812893804

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Buli van ma éjjel! 2017.10.02. 10:23:43

Mit üzen a web? Heti alkoholos hírek, költemények: Buli van ma éjjel, mindegy, hogy kit kérdezel, itt mindenki magától élvez el. A klassz fiúk itt is sorban állnak, a rossz lányok néha jobbra vágynak! - a Kozmix tudja, Budapest bulinegyede még nem ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2017.09.25. 08:19:13

Elsiklottál afelett, hogy a "Kraft Egyesület" tagfelvételt hirdetett, az arra érdemeseknek. A jelentkezők valamennyien új hullámos sörfőzők voltak. Az eredmény még nem ismeretes, nem tudni ki kerülhet be az elit klubba, pedig a jövőre nézve ez lehet a legérdekesebb kérdés.
süti beállítások módosítása