Beers & Books

Beers & Books

Reczer Collabrew Series #6: Mangover

2018. augusztus 31. - Dr. Mabuse

img_5065.JPG

Reczer Gábor kitolta 6. kollab sörét és ezzel a tervezett évad feléhez érkezett hivatalosan is. A Fehér Nyúllal elkövetett Mangover címkéjén már olvasható egyfajta szabadkozás, miszerint tisztában vannak vele, hogy szóvicc, no vicc, ennek ellenére szabadjon megjegyeznem, hogy ez nem tartozik a legrosszabbak közé, sőt! Azt gondolom, hogy a Csupor féle Tántorgó ParIPA rég leverte a limbo lécet, s azóta se merte még felvenni senki. Viszont, ha már eddig is ez volt vonal, akkor talán érdemes lenne megtartani, hisz ez egyfajta széria névjeggyé is válhat. Arról nem is beszélve – hogy bár ez a nyelvi lökdösődés elhibázottan rossz – a Reczer Ser kollab szériája soha nem ment el a vállalhatatlan névadásokig. Maga a címke is utal a Másnaposok hangulatára (középen egy fehér nyúllal). Tudom, hogy nem könnyű a névválasztás, amihez hozzá kell rendelni a megfelelő címkét, de az összkép sajnos elég hervasztóan hat. Jó, hát végül is egyszeri főzetről van szó, nem a Wembley kapuit döngetik.

Mangós pale ale-t főzni kifejezetten jó ötlet, hisz nincs telítve vele a magyar piac. Frissen komlózott IPA-knál is elég gyakran érzünk némi mangós felhangot, így ez a fajta gyümölcsös íz régi, jó ismerősünk. Két sarokkövet ismerünk a hazai palettán: a Mad Scientist kissé túltolt desszert Mango Bay-ét és a Zip's kifejezetten jól sikerült (elsősorban zöldséges aromákat felmutató) Mango pale ale-jét. E kettő közé ékelődött be - ha csak átmenetileg is - a Mangover. A bemutatót meglehetősen nagy érdektelenség övezte, de ez talán betudható a nyári finisnek is, a Kupak és Dugóban amúgy sem tolongtak. A Fehér Nyúl már elég jól szerepel a hazai piacon, ha még hangolnának a recepten, akár meg is tarthatnák állandó szortimentjükben a Mangovert.

Kellemes, felső közepes sört sikerült alkotnia a Reczer Kollbab Kraft(werk)nek, ami nem is kevés. Pohárba kitöltve megfelelő habzású, a hab hamar összeesik. Opálos aranysárga szín, mangós illat. Trópusi gyümölcsös, mangós íz világ. Középen befigyel egy kis fanyar íz, eztán jön egy határozott keserű, majd kandis cukros édessel zár. A lecsengése keser-édes. Valahogy külön életet élnek az ízek, ettől függetlenül ízlett, nem a keskeny nyomtávon mozog.

A bejegyzés trackback címe:

https://beersandbookskft.blog.hu/api/trackback/id/tr8214214125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása