Beers & Books

Beers & Books

Még élünk. Reczer Ser - Horizont Awesome Threesome

2020. május 04. - Dr. Mabuse

img_9202.JPG

Várható volt, hogy a sörszakma reagál a koronavírus okozta rendkívüli helyzetre. Nyilván elsősorban a kereskedelmi értékesítési formák változtak, ezek kényszerintézkedések, konkrét sör azonban nem nagyon bukkant fel. A Hara'Punk dolgozik a F**k Coronavirus sörén. Miért nem lehet ezt rendesen kiírni? Persze a képen egy befésült tyúk mutatja fel az Oi!-t. Beszari, fröccsöntött műanyag punkok, akik még angolul is öncenzúráznak. Kíváncsi lennék, mi lenne, ha visszalöknénk ezeket '80-as évekbe egy CPg koncertre, ahol a jónép úgy mulatott, hogy letépte a falról a lambériát és azzal csépelték egymást. Vagy, ami már nekem is sok volt, a Ganzban egy VHK koncerten a skinek nagyjából 1 perc alatt rendeztek le egy fényképező rendőr spiclit, aki magatehetetlenül repült a kijárat felé olyan vérző fejjel, hogy még Tarantino is megnyalná mind a 20 ujját, és ezek után még egy nagyon jelentős punk énekes fejbe is rúgta a már földön fekvő embert. Kibaszott kemény idők voltak és nem az a bajom, félreértés ne essék, hogy punkoknak tartják magukat, hanem ez a hihetetlen opportunista magatartás. Soha nem szerettem a Kontroll Csoportot (az URH-t igen), Müller Pétert kiváltképp nem (bár nagyon elismerem), de annak idején nem voltak hajlandók kivenni azt a sort az Ismeretlen katonából, hogy "Az állam a halál szolgálatában áll", ezért az egy sorért nem jelenhetett meg a lemezük. Ez ma ismét aktuális. Így lett az Üllői úti fuck-ból is Üllői úti f:ák vagy hogy' a faszomba írják a nevüket, nem is érdekel. Ja, bocsánat f'szomba, mert így kell mostanában írni, hogy ki ne sípolja már az ajtóból az a jól kifejlett pipiskedő viktoriánus modorunk. Miközben ott röfögünk a TV előtt vacsorázva, ahol kényelmesen megnézhetjük, hány ezer embert öltek le máshol, de ha vacsora közben kiejti azt a szót valaki, hogy pina, akkor bizony még a szomszédban is megrepednek a tányérok (Elliot Aronson: A társas lény). Ezért kérdés még a mai napig is, amit a Crass tett fel annak idején egy dalszövegében, hogy valóban a Crass ilyen kemény vagy ez a rendszer?

11263045_498762243604974_5720232367491170_n.jpg

Reczer Gábor volt hazánkban az első és a mai napig talán az egyetlen, aki nemcsak alkalmazkodott, de egy ide vonatkozó új sört is megalkotott. A Fehér Nyúltól érzékeny búcsút intő gerilla átsétált a Horizonthoz és lefőzték az Awesome Threesome triplán hidegkomlózott west-coast dupla IPA-t, aminek aztán stílszerűen tartottak egy pamlag premiert. Ez így sok. Számomra a dupla IPA egy túltolt, közel értelmezhetetlen, de minimum befogadhatatlan műfaj. Volt egy-két jó már életemben, sőt emlékezetes is ebben a stílusban, de ha tehetem, kifejezetten kerülöm. A fő gondom az, hogy a többsége nekem túl édes, túl nehéz. Továbbá kifejezetten szeretem a száraz söröket, de ez már legyen az én problémám. Attól még, hogy nem az én műfajom, érzem én, hogy egy nagyon jó kis sörcike ez.

Megfelelő habzás, a hab hamar összeesik. Tükrös aranysárga szín. Trópusi gyümölcsös, gyantás aroma komló illat. Füves, trópusi gyümölcsös, gyantás íz világ, füves, karamelles, kilógó citromos lecsengéssel. Közepesen testes és szénsavas.

10423794_498763716938160_5700474814103852090_n_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beersandbookskft.blog.hu/api/trackback/id/tr3215658224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása