Beers & Books

Beers & Books

Ezen behugyozol - Cseh Sörfeszt

2020. július 10. - Dr. Mabuse

20200627_170301.jpg

Na, lement ez is. A Cseh Sörfeszt idén június végén XIII. Budapesti Cseh Sörnapok néven került megrendezésre a Westend tetőteraszán a Serfőző, és a Westend Shopping Center rendezésében.

20200627_170347.jpg

Karantén után kitódult a sörkedvelő jónép, alig várták már a nyájvédettség adta közös maszk nélküli szittyózás lehetőségét. Sörök tekintetében ez a fesztivál sem hozott sok újat, izgalmat. Elvagyunk a hagyományos lagerekkel, meg az újhullámos alekkel is, de valahogy nekem mindig hiányérzetem van, ha a cseh krafthoz van szerencsém. Van egy olyan érzésem, hogy nagyon jól megtanulták a leckét és most szépen felmondják. Nyilván adódnak kivételek, de igazán nagy meglepetéssel én még nem találkoztam. Ez persze nem tragédia, jó iszogatni az ismert söröket is, hisz sokan tényleg csak beszélgetni, lazítani mentek ki, nem az újdonságokat keresték. Volt ebből is bőven: Primátor, Holba, Dudák, Svijany, Konrad stb. Ezen a fesztiválon is (mint az ezt megelőzőken is) elég tágan értelmezték a cseh söröket. Semmi bajom a Rizmajerrel, de mit keres ott? Semmi bajom a német és belga sörökkel, de mit keresnek ott? Most szerencsére foci vb nem volt, így kivetítők és marcona biztonsági őrök sem, viszont cserébe WC se. Egy sörfesztivál esetében ez kardinális kérdésnek tűnik, de ezt a szervezőség teljesen zárójelbe tette. Történt ugyanis, hogy a terasz két végén elhelyezkedő WC komplexumok pont ekkor álltak felújítás alatt. Több száz ember vigasztalódhatott 6 toitoi műanyag bódéval (a tűző napon jaj, de finom az) vagy mehetett le egy emeletet a plázán belül, hogy meglelje a tiszta forrást. Hallottam én is ezt-azt, hogy a pláza működtetői nem tehetnek róla, hogy pont akkor rendeznek sörfesztet amikor ők felújítanak, a fesztivál szervezői meg hallgattak, mint szar a fűben, mi meg halkan beleléptünk. Kurvára nem érdekel ki a felelős, ebben az országban itt ilyet amúgy se találni, még mikroszkóppal sem. Egy biztos: ez így magasfokú pimaszság. Aztán ugye azt se felejtsük el, hogy (minden ellenkező híresztelés ellenére) járvány időszak van, ilyenkor nemcsak illene, de nagy valószínűséggel kötelező lenne kézfertőtlenítő lehetőséget biztosítani a szervezők és nem az ott árusítók részéről. A Fb-on folyó sok hülye nyereményjáték helyett inkább ezek lettek volna rendben. Gyakorló alkoholistákat még Zacher Gábor részvétele sem rettentett el, ami viszont neki nem sikerült, azt sikerre vitte az alkonyatkor menetrendszerűen érkező szúnyoginvázió.

20200627_195118.jpg

Mindezek ellenére volt vidámság, meg kacagás és összességében nem volt olyan rossz. De annyira azért jó se.

20200627_170231.jpg

20200627_170318.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beersandbookskft.blog.hu/api/trackback/id/tr8415994474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása