Beers & Books

Beers & Books

WHO THE FUCK IS SCHATZi? (MONYO SÖRÖK 3)

2016. december 01. - Dr. Mabuse

img_0426.JPG

Na, kérem, folytatódik a MONYO szappanopera, annak a kb. 50 embernek az örömére, akik ezt olvassák. Abból 20 én vagyok, másik 20 a holdudvarom, a többi 10, meg az a szerencsétlen nyomorult, akinek nincs jobb dolga, mint hogy ilyen baromságokat olvasson. Nyugi, jó helyen vagy, inkább ez, mint a Denielsztíl. Azt hittem, ez lesz a befejező rész, de nem. Jön még két bónusz, mert MONYO-ék mindig meglepnek valamivel, amit persze cseppet sem bánok. Az első szemléltető eszköz a

CULÁGER HARVEST EDITION PILSNER lesz.

Kóstoltam az „eredetit”, az halovány. Ez egy friss (szüreti) komlós variáció, ami mentőövet nyújtott ennek harmat gyenge sörnek. Nem mondom, lehet inni az original versiont is, de azért ez így meggyőzőbb. Remek a habzása, majd végig tart egy lehelet finom habtakarót. Aranysárga szín, enyhén malátás illat. Kortyban a maláta és a komló együtt jön. Végül ad egy érdekes, kettős lecsengést, ahol a kettő „kergeti” egymást. Ha fűznék egy nőt, szemrebbenés nélkül bele tölteném az arcába, mert vállalható, kellemes sör, de még jobb szívvel tenném ezt, ha fél literes lenne. Tököm kivan ezzel 0.33-as pipiskedéssel, ráadásul nem is ócsó. Ha már a nőkről van szó, ugorgyunk, a címkéről orális élvezeteket sejtető

SCHATZI-ra

Ez egy búza. Kellemes, felső közepes. Ez, így konkrétan nálam elismerés, de szerintem mások is így lehetnek vele. Bármikor szívesen meginnám, hisz kellemesen frissítő, enyhén savanykás íze nagyon szépen elterül a malátával. Aranysárga színe és karakteres élesztős illata szinte életre kelti Schatzit, akit, ha élő lenne, meginvitálnám egy Augsburg – Budapest vonatútra, de mielőtt letérdeltetném a WC-ben, udvariasan megkérdezném: Mit iszol? Az talán még engem is meglepne, ha azt mondaná, hogy egy

AMERICAN BEAUTY-t

ami egy derék pale ale. Ebben mostanában nagyon erősek vagyunk. Uraim! Hol marad a hazaszeretet? Nem bánom, vágjuk partiba, ezt a pin up girl-t, nézzük, mit tud! A habzása perfekt, marad is, kellő ideig. Áttetsző aranysárga színnel bír a drága és friss aroma komló illattal. Citrusos komló íz, csöppnyi savanykás mellékízzel, malátával együtt. Végül marad a komló, ami nagyon szépen „elterül”.

FLYING RABBIT

Ez a repülő nyuszi Magyarországon listavezető IPA, amin nem csodálkozom. A címke olyan snassz, amitől egy tehetséges 6 éves gyerek is sokkal jobbat talál ki/tervez ma már. Értem én a minimalizmust, meg a közérthetőséget, de ez se nem jó, se nem humoros, se nem laza. Maximum vidám, de ettől még béna. Hál’ Istennek a sör magasan felülírja a címkét. Megfelelő a habzás, borostyán a szín. Intenzív aroma, komlós illat, grapefuitos, határozott aroma komlós íz. Finom. Bizony, nagyon finom.

THE BLUE OYSTER

Ha már ott van az elején a „the”, akkor angol tanulmányainkból, közös beszédeinkből az derül ki, hogy egy bizonyos, illetve ez az a bizonyos, szóval egy pontosan meghatározott (híres), tehát már többször említett… Ehhez képest Magyarhonban egy reveláló sör. Nos, nincs ezzel semmi baj, hisz ez (magyarul) A Kék Osztriga, de mennyivel szebb lenne (és érthetőbb magyarul is „A” nélkül). Itt a címke fasza, a leírás pedig még előrébb visz. Nem „lövöm le” az osztrigás stout poénját, inkább leírom a tapasztalatimat. Perfekt habzást produkál, ami marad is kellő ideig. Fekete szín, kávé malátás, enyhén sós illat. Nagyon szépen jön a kávé maláta a sós ízzel és egy kis édessel is. A három összességében ad ki egy szép harmonikus lecsengést. Nagyon finom, rendkívül jól eltalált sör. Ez stout vonalon nekem bármikor jöhet. Nagyon rendben van.

A bejegyzés trackback címe:

https://beersandbookskft.blog.hu/api/trackback/id/tr3612013586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2016.12.01. 03:46:57

Végigfutottam a Monyo sörkritikáidat és feltűnt. egy dolog.. MI a tökömért nem képesek egyetlen sörüknek magyar nevet adni?

mr.tejföl 2016.12.01. 03:56:39

Te is angolul teszed fel a kérdést: who the fuck is schatzi? Mi a faszért nem válaszolsz rá?segítek. A schatzi németben kábé a drágaságomnak, kincsemnek felel meg, de mit jelent angolul?
süti beállítások módosítása