Beers & Books

Beers & Books

Dupla csalódás. Reczer - Gólem Random 8

2018. december 29. - Dr. Mabuse

 

"img_5627.JPGÍgy a Reczer Kollab széria vége felé közeledve és talán a tél beállta miatt is az utolsó előtti darab egy dupla IPA lett. Nagy kihívás, mert érzékeny műfaj, nem könnyű igazán jót és izgalmasat alkotni. Hugyecz Tominak már egyszer sikerült a 100 komlós IPA-val, Reczer Gábor tehát jól gondolkodott, mikor őt választotta tettes társként. Dupla IPA-val amúgy sincs elárasztva a magyar piac, ráadásul kevés igazán emlékezetes született ebben a műfajban. Kár, hogy ez sem lett az.

Mindenekelőtt vessünk egy pillantást erre az elsőre meglepő címkére. Meglepő és ez jó, mert felkelti a figyelmet, onnantól kezdve meg bármi lehet és bármi szokott is lenni. Véleményem szerint nagyon ötletes, a végtelenségig egyszerű, könnyen emészthető, már aki látja (a betűket). Mert, lássuk be, bármilyen frappáns egy Facebook beszélgetést (a komlók felhasználásáról) rátenni egy fehér alapra, jó szem kell hozzá, hogy azt valaki el tudja olvasni. Innentől kezdve bukó a pálya, mert vannak bizonyos dolgok, amik nagy(obb) felületet kívánnak. Összességében szerintem ez egy igazán jó húzás, csak valahogy ilyen kis felületen nem működik. Ez azonban a kisebb gond. Hugyecz Tamás (Gólem) és Reczer Gábor találkozásától valami elementáris élményt vártam volna, de ez messze elmaradt. Érdekes, hogy két ilyen kiváló talentum, hogy tud kihozni egy ilyen semmi különös terméket. A címkén olvasható, hogy mennyire elfoglaltak voltak, még egy találkozás sem bírt összejönni, pedig a végeredmény tekintetében talán kívánatos lett volna. Lehet, hogy ha nem séróból nyomják ezt a dupla IPA-t, akkor még ki is kerekedik valami. Mindkét sörfőző nagyon tehetséges, kár, hogy egy ilyen snassz sörrel debütáltak együtt, még ha 8 féle komlót is hajigáltak bele.

Kapunk egy megfelelő habzású, hamar elillanó habú sört, tükrös borostyán színnel. Gyümölcsös, tejkaramelles aroma komló illat. Banános, ananászos, trópusi gyümölcsös, karamelles, likőrös, enyhén füves, enyhén gyantás íz világ. Határozott, kissé túltolt keserű lecsengéssel.

img_5635.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://beersandbookskft.blog.hu/api/trackback/id/tr2514506440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2018.12.29. 16:41:03

Ez a nincs DIPA a piacon kicsit elnagyolt megközelítés, szinte minden komolyabb főzdének van - Dead Rabbit; Double Check, Fehér Nyúl Imperial IPA; Liquid Cocaine; Son of a Bitch; Now Sound; Rush for More...

Dr. Mabuse · https://www.facebook.com/Beers-Books-Kft-110752402663958/ 2019.01.04. 19:58:20

Ezt írtam pontosan: "Dupla IPA-val amúgy sincs elárasztva a magyar piac..." Mellé rakom a Te értelmezésedet: "...nincs DIPA a piacon..."
Amennyire csak lehet, a pontos fogalmazás híve vagyok és ez nem véletlen. A két tagmondat köszönő viszonyban sincs egymással. Az enyém állít, a Tied tagad. Ezzel még nem lenne baj, de ez így már csúsztatás.
Szívesen veszek minden kreatív észrevételt, de ezt most nem érzem helyénvalónak.
süti beállítások módosítása