Beers & Books

Beers & Books

Kísérleti bejegyzés 4 nyúllal

2017. augusztus 10. - Dr. Mabuse

img_2805.JPG

A Kísérleti Nyúl kezdett egy amerikai IPA-val, majd Fehér Nyúllá avanzsált és kijött 4 sörrel, megújult megjelenéssel. Ez volt a végcél, a Kísérleti Nyúl csak átmeneti név volt, ahogy a minimalista címke is. A névvel a dizájn is megújult, a XX. század első felének dadaista, expresszionista kollázs művészetét visszatükrözve a sör címkéken. Leképezi ugyan ezeket a művészeti irányzatokat, de művészetté mégsem válik, ami persze nem is elvárás egy sör megjelenésénél. Azért nem árt egy kicsit jobban körbenézni a nagyvilágban, ugyanis a sör megjelenése kezd már tényleg művészi szintre fejlődni (mint régen a lemezborítók), ahogy a tartalom is. Címkét tervezni nem lehet könnyű dolog - már ha igényesek vagyunk - hisz itt már egy apró műalkotásról is lehet szó. A Fehér Nyúl határozottan jó úton halad, de sajnos a foglalkoztatás mégsem érte el maradéktalanul a célját. A logó és a felirat fontos, de itt külön életet él a képektől. Vagy ez, vagy az és itt a nagy buktató. A hatalmas fehér betűk és a logó ugyanis teljesen eluralja és ezzel agyonveri a címke képi világát. Össze lehet ezeket hozni, de ide kéne az igazi művészi érzék. Jó, hát ne legyünk olyan szigorúak, mondhatnánk, de annyira szembetűnő a művészi törekvés, hogy ezt mégsem lehet szó nélkül hagyni. A logót végképp nem értem. Olyan, mint egy lápba szorult Aliennel beoltott kacsacsőrű emlős, de ezen már nem fogok rugózni.

A Fehér Nyúl IPA-jának receptje megegyezik a Kísérleti Nyúl amerikai IPA-jával. Remek habzás, aranysárga szín, az aroma komló és a maláta illat remekül erősíti egymást. Kortynál határozottan jön a komló, de nem tolakodóan. Trópusi gyümölcsös, mandarinos, narancshéjas ízvilág, némi gyantával, határozott keserű véggel.

Az Imperial IPA-nak megfelelő a habzása és jó a habtapadása is. Fátyolos aranysárga szín, aroma komló, némi maláta illat. A komló keserűje és némi karamell maláta együtt lép be, grapefruitos, trópusi gyümölcsös, füves ízzel. A lecsengése masszív keserű, ami sokáig tart. Testes sör. (Ha már volt szó a címkékről, a dadaizmust itt vélem leginkább felfedezni).

APA (kocsit hajt, de minimum felhőkarcolók közt lovon vágtató cowboyokat, nyílvesszőktől veszélyeztetve) remek habzással és borostyán színnel. Citrusos aroma komlóillat. Kulturáltan jön a komló némi citrusos, enyhén trópusi gyümölcsös felhanggal, majd lesimítja a maláta. Lecsengése hosszan tartó, kellemes keserű. Közepesen testes sör.

A Stout-ot csak bónusznak teszem be, szerintem még finomításra vár a recept. Remek habzás, szépen tart végig egy masszív habot. Fekete szín, kávés, étcsokis illat. Testesebb sörre számítottam. Nálam ez stout vonalon elég gyengén muzsikál. Enyhe savanykásság jön be először, majd vizesség érzet. Aztán van némi kávé, étcsoki aroma, de elég kevés. Összességében rossznak nem mondanám, de jónak sem.

img_2814.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://beersandbookskft.blog.hu/api/trackback/id/tr3512732028

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Korsót sűrűn emelgetve 2017.08.15. 09:26:27

Mit üzen a web? Heti alkoholos hírek, költemények: Én a kocsmába járok gyúrni, nem lehet megunni, majd Heti sajtót olvasok, hogy ne csak a test kapja meg a magáét. Hétszentség'17/32 2017. 08. 07. Deszkán könyökölve, haverok vidám kvaterkája k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása