Beers & Books

Beers & Books

Sör és szívószál

2018. szeptember 08. - Dr. Mabuse

20180907_210553.jpg

Azt gondolom, hogy minden olyan embernek, aki már írt ezt-azt életében eljön egy olyan pillanat, amikor szeretne tömény marhaságokat leírni teljesen értelmetlen dolgokról úgy, hogy azt azért mások is elolvassák. Én azért (bevallom) már rég túl vagyok ezen, nem is állt szándékomban az ilyesmi, most azonban, hogy úgy mondjam alkalom szülte a tolvajt.

Nagyjából szerintem mindenki előtt ismert az a jelenség, hogy valaki szívószállal issza a sört. Kevesen vannak, de azok elég masszívan tartják magukat. Én is megpróbáltam fiatal koromban, amikor még tartotta magát az a városi legenda (s talán tartja magát még ma is), hogy ha így iszod, akkor már egy sörtől is be fogsz rúgni. Nem nagyon hittem benne, de egy próbát azért tettem (rám ne mondja senki, hogy nem vagyok szakavatott). Semmi értelme nem volt, cserébe viszont tök szar volt az egész, s a megszégyenültségtől úgy éreztem, hogy úgy nézek ki, mint egy telifosott búvárruha. Jó lenne most egy doktori disszertációval felérő értekezést írni sör és szívószál viszonyáról, de sajnos ez most nem fog összejönni. Legyen elég annyi, hogy az első szívószálakat a sumérok készítették és sörivásra használták, Dél-Amerikában pedig a tea rostjainak kiszűrésére alkalmazták. Jó szolgálatot tesz még a kórházi ágyon, ha valakit törött orral műtöttek, illetve ha valaki rendszeresen fogyaszt szénsavas üdítő italokat, annak ajánlott, mert jelentősen csökkentheti a fogszuvasodás eshetőségét. A magam részéről úgy tartom, hogy ez az a készség, ami arra hívatott, hogy tönkre verjen mindenféle íz élményt, még akkor is, ha csak egy kóláról van szó. A jégkásán kívül nem érzem, hogy lenne létjogosultsága, ott viszont tényleg indokolt. Ha már itt tartunk annyi agymenés van a sörfőzésben, hátha előáll valaki egy sör jégkásával, amihez majd lógózott szívószálat mellékel és akkor végre elmondhatjuk, hogy sikerült elsimítanunk minden anomáliát.

A képen látható hölgy nem csak illusztráció, maga a tömény valóság. A kép nem beállított, ő valóban így issza a sört (jelen esetben egy Primátor Antonínt). Kérdésemre, hogy ezt miért teszi, azt a lakonikus választ adta, hogy állandóan leissza magát és ez így biztosan nem fog előfordulni. Ez tény, de azért nem győzött meg teljesen. Szerintem egyszerűen csak így szereti.

A bejegyzés trackback címe:

https://beersandbookskft.blog.hu/api/trackback/id/tr814229331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács G. Maláta 2018.09.08. 13:36:20

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a leissza magát két jelentéssel is bír. 1. Az italból nem csak a szájba, de a ruhára is jut. 2. Annyit iszik, hogy padlót fog. A hölgy nyilván az első elleni védekezésül használ szívószálat. Erre a célra pedig tökéletes megoldás a szívószál.
süti beállítások módosítása